Wat is
orofaciale therapie

Pijn in hoofd/hals gebied

Funktioneringsproblemen van het kaakgewricht of de kaakspieren kunnen pijn en ongemak veroorzaken. Pijn aan uw kaak, maar ook afgeleide pijn zoals bijvoorbeeld hoofdpijn. Kaakklachten en andere hoofd/hals klachten belemmeren het dagelijks functioneren. Kaakfysiotherapie kan een methode zijn om de klachten te verhelpen, maar ook ander behandelingen zijn mogelijk. Voor de juiste behandeling van de klachten is het traceren van de oorzaak belangrijk.

Oorzaken

Verschillende oorzaken kunnen klachten aan het hoofd/hals gebied veroorzaken. Fysieke oorzaken zoals verkeerde mondgewoontes of een operatie, maar ook stress of persoonskenmerken. Vaak is het een combinatie van factoren.

Orofaciale therapie

Orofaciale therapie is een verbijzondering binnen de fysiotherapie. Een gespecialiseerd fysiotherapeut (orofaciaal therapeut) verzorgt de behandeling, vaak in samenwerking met tandarts of kaakchirurg. In de volksmond wordt een orofaciaal therapeut ook wel kaakfysiotherapeut genoemd, maar het vakgebied behelst veel meer dan dat. Wilt u meer weten over uw behandelingsmogelijkheden, klik dan hier voor het maken van een informatieve afspraak.