Wat is globus(gevoel)?

Bij globus, ook globusgevoel, ervaren veel mensen last van het gevoel dat er een brok in hun keel zit. Dit brokgevoel zit meestal ter hoogte van het strottenhoofd. Oorzaken zijn vaak van spierspanning, slijm of stress. Het kan je dagelijkse leven beïnvloeden.

Onze behandelmethode

Brok in je keel: globus klachten
Ervaar jij het ongemak van het gevoel van een brok in je keel? Als geen lichamelijke afwijkingen zijn gevonden, noemen we dit het globus gevoel. Het is een onschuldig, maar tegelijkertijd onaangenaam probleem. Ons toegewijde team van fysiotherapeuten kan je helpen aan meer welzijn en comfort.

Waar komt het vandaan?
Je gezondheid omvat meer dan alleen het fysieke aspect. Daarom is voor een goede behandeling van belang de onderliggende oorzaken van globus te begrijpen. Is het slijm of heeft het meer te maken met spierspanning of stress? Vaak is het een combinatie van factoren. Daar gaan we samen met jou naar op zoek. Een luisterend oor en begrip voor je klacht staan bij ons centraal. Met specialistische oefeningen, therapie en begeleiding helpen we jou bij het begrijpen en verlichten van je klachten.

Wat kan je doen?
Allereerst: maak je niet ongerust. Globus is onschuldig. Maar het aanpassen van je leefstijl kan je helpen. Denk aan verminderen van stress door beweging, een goed slaappatroon en ontspanningsoefeningen. Wanneer de oorzaak helder is, starten we een persoonlijke en effectieve behandeling op, afgestemd op jouw specifieke behoeften. Zo herwin je de controle over je keel, bevorder je het algemeen welzijn en herstel je de kwaliteit van je leven.

Goed om te weten

Je kan bij ons terecht als je onder behandeling bent bij een kaakchirurg of (tand)arts, maar ook als dat niet zo is. In onze praktijk is iedereen is welkom is, met of zonder doorverwijzing. De orofaciale fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Veelal wordt een beperkt aantal behandelingen per jaar vergoed. Check altijd je verzekeringspolis voor de voorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Je bent ook welkom zonder verwijzing

Je kan bij ons terecht als je onder behandeling bent bij een arts, maar ook als dat niet zo is. Onze praktijk is vrij toegankelijk. Iedereen is welkom is, met of zonder doorverwijzing. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Check altijd je verzekeringspolis voor de voorwaarden.