Wat is tinnitus?

Tinnitus is hinderlijk oorsuizen. Veel mensen hebben last van tinnitus. Ze horen ruis-, piep- of fluitgeluiden. Of combinaties van deze geluiden. Hoog of laag, hard of zacht. Bij vlagen of onafgebroken. Een ander hoort deze geluiden niet. Het kan je dagelijks leven beïnvloeden.

Onze behandelmethode

Herstel van welzijn en comfort
Heb jij last van hinderlijke oorsuizen? Soms verdwijnen deze klachten vanzelf. Maar het komt ook vaak voor dat de klachten zo erg zijn dat het mensen belemmert in hun dagelijks functioneren.
Ons toegewijde team van fysiotherapeuten kan je helpen aan meer welzijn en comfort.

Triggers
Tinnitus kan verschillende triggers hebben. Dat zijn bijvoorbeeld gehoorproblemen, stress, verhoogde spiertonus in het kauwstelsel en de nek, leefstijlfactoren en een verstoorde slaap. Samen gaan we op zoek naar jouw triggers. Een luisterend oor en begrip voor de triggers van tinnitus die jij ervaart staan bij ons centraal. Uit ervaring weten we dat veel mensen uiteindelijk leren omgaan met hun klachten.

Verbeter je welzijn
Onze behandelingen zijn persoonlijk en doeltreffend. We geloven in een holistische benadering van gezondheid. We stemmen ons behandelplan nauwgezet af op jouw specifieke behoeften. Met specialistische oefeningen, therapie en begeleiding helpen we jou bij het begrijpen en verlichten van je klachten. Én we geven je inzicht en handvatten. Zo leer je zelf actief bijdragen aan jouw welzijn. Ontdek de persoonlijke zorg van Fysiosmile. Zet die stap naar een gezonder en gelukkiger leven.

Goed om te weten

Je kan bij ons terecht als je onder behandeling bent bij een kaakchirurg of (tand)arts, maar ook als dat niet zo is. In onze praktijk is iedereen is welkom is, met of zonder doorverwijzing. De orofaciale fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Veelal wordt een beperkt aantal behandelingen per jaar vergoed. Check altijd je verzekeringspolis voor de voorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Je bent ook welkom zonder verwijzing

Je kan bij ons terecht als je onder behandeling bent bij een arts, maar ook als dat niet zo is. Onze praktijk is vrij toegankelijk. Iedereen is welkom is, met of zonder doorverwijzing. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Check altijd je verzekeringspolis voor de voorwaarden.