Wie is
Ina Alberts

Ina Albers

Ina Alberts is Fysiotherapeut-Gnatholoog. In 1985 studeerde zij af als algemeen fysiotherapeut. Vanaf 1991 rondde zij de opleiding manuele therapie aan de SOMT Amersfoort af en is sindsdien geregistreerd manueel therapeut. In 2014 volgde zij de internationale post graduate course Orofacial Pain & TMD aan de universiteit in Malmö (Zweden).

In 2007 behaalde zij een Master graad in de manuele therapie. Tijdens de opleiding manuele therapie is de interesse ontstaan voor patiënten met kaak- en aangezichtsklachten. Ze besloot zich hier verder in te specialiseren en volgde de opleiding orofaciale therapie.

Tijdens haar opleiding orofaciale therapie heeft Ina zich verder ontwikkeld in de behandeling van a-specifieke klachten. Klachten waarbij niet altijd een duidelijke lichamelijke oorzaak te vinden is. Haar benadering is dat ze de klachten vanuit een breder perspectief onderzoekt en herstel belemmerende factoren inventariseert. Om deze onderzoekmethode te optimaliseren heeft ze haar kennis en kunde aangevuld met trainingen en cursussen in de biofeedback, ontspanningstechnieken en het omgaan met hyperventilatie. Ze werkt multidisiplinair en heeft daarom ook gekozen voor een praktijk op het ZGT waarbij een nauwe samenwerking met diverse specialisten mogelijk is.

Naast de praktijk voor orofaciaal therapie op de afdeling kaakchirurgie van het ZGT is ze als docent verbonden aan de Hogeschool Saxion in Enschede. Ze doceert op de hogeschool in verschillende specialistische deelopleidingen. In samenwerking met andere docenten verzorgt zij onder andere het theoretische en praktische deel van de Master opleiding Musculoskeletale Therapie. Op de SOMT University of Physiotherapy doceert zij de masterclass module "classificatie van orofaciale pijn".

In 2016 heef Ina de driejarige universitaire opleiding gnathologie aan de faculteit tandheelkunde van het Universitair Medisch Centrum Radboud Nijmegen succesvol afgerond. Gnathologie is de wetenschap die zich bezighoudt met het kauworgaan, bestaande uit de kaken, de kaakgewrichten en de kauwspieren. Een voor de orofaciale fysiotherapie nieuwe, maar belangrijke wetenschap, omdat pijn in het hoofd-halsgebied vaak veroorzaakt wordt door overbelasting van het kaak- en kauwstelsel. Ina is één van de drie eerste fysiotherapeuten in Nederland met deze specialiteit. Meer informatie over de opleiding Fysiotherapeut-Gnatholoog vindt u hier.